lördag 25 september 2010

Familje dag och överlämnandet

Den 13 september har vi vår familje dag. Det är inte Ms födelsedag utan vår familj blev till den dagen. Vi kommer att fira denna dagen som en stor dag för oss. Vi kommer att göra saker som familjen tycker om att göra och att fira på kvällen med en god middag på en resturang.

Detta var ju vår 1 års dag, vi gick till Ming och åt en underbar middag. Vi åt Dumplings, anka, kyckling i grönsaker och grillspett. Maten var fantastiskt god. M älskar all kina mat och särskilt riset sedan plockar han grönsakerna.

När man tänker tillbaka så kan man inte fatta att det redan har gått 1år sedan vi fick honom en regnig dag i Xi'an. Den dagen var en kaotisk dag som gick i ett snabbt tempo. Vi flög från Peking till Xi'an bara det var en upplevelse.Sedan så landade vi i Xi'an och där mötte en guide oss och hon hade köpt en jacka i svenska färgerna och det stod även Sweden på. Hon var jätte gullig, hon var med oss nästan alla dagar i Xi'an.

När vi kom till hotellet så hade vi ungefär 1 1/2 timma på oss att göra oss iordning och packa ner vad vi ville ha med oss när vi skulle träffa honom.
Vi gick till kontoret som låg på andra sidan gatan.

Det regnade lite men vi skulle inte så långt så det var okej. Vi kom upp på ett kontor och där var det lite folk och sedan kom det en grupp Holländare som gick till rummet brevid.
Vi var jätte nervösa och svetten rann. Så efter lite väntan så kom han in genom dörren mellan två personal som höll honom i händerna. Det är vår förlossningsbild.

Jag kan sitta och titta på den länge, den är underbar.

Sedan så gick han runt på kontoret lite och tittade på lite saker och så gick han till sina skötare. Vi skulle skriva på lite papper och han var runt oss och vi försökte få kontakt med honom samtidigt som man skulle skriva och svara på frågor. Men så fick vi honom. Han satt i Rikards knä och han var jätte ledsen han fattade att något var på gång som han inte var med på.
Menas han satt i pappas knä och försökte komma till ro så kom notarius publicus och då skulle vi bestämma hans namn och vi hade ett, Emrik men det passade inte som hans namn så det blev nummer två på listan M. Då hade vi redan på en kort tid redan avverkat en massa myndighetspersoner och så fick vi också chans att fråga personalen lite frågor som vi hade. Vi fick även en påse med saker som de hade med sig.

Vi fick en årsbok som de har skrivit i och satt in bilder från han kom till barnhemmet och tills han skulle åka.
Fantastisk sak. Sedan en påse med jord från hans stad. Ett broderi samt annonsen som de satte ut i tidningen när de sökte hans föräldrar.

Sedan sa vi adjö för att sedan gå till en fotograf och den låg i en gränd bakom hotellet och det regnade och var varmt och han var ledsen. Vi gick och armarna somnade på en för han ville inte åka i vagnen. Vi kom in i en fotoaffär och gick in bakom ett skynke och upp för en trappa och bort i en korridor och sedan in i en dörr där det stod folk och väntade på oss. Här gick det undan vi satte oss en i taget och vi skulle le och sedan nästa och tillslut en familje bild som ser helt konstig ut för vi var så konstentrerade på M.
Sedan till hotellet och på vägen tillbaka så in i en butik som vi köpte små runda kex som inte skulle vara söta. Men det blev M första sockerkick.

Väl uppe på hotellet så var han lugn och det gick riktigt bra när man gav honom kexen och han fick några saker och greja med.
Då hjälpte guiden mig med att översätta ett papper som vi fick med med lite information som barnhemmet hade skickat med.

Klockan 6 så var det dags för läkaren som kom och gjorde en undersökning och allt var bra. Han var lite förkyl men inget större. Man skulle ge honom varmt vatten så skulle det rensa ur förkylningen. Hon skrev ett intyg i en bok vi hade med oss och det var det. Nu började han bli go och glad och vi fick vårt första leende när läkaren hade gått. Så fort trodde jag inte det skulle gå. Han tog oss verkligen med storm. Sedan så var det dags att gå ner i matsalen och äta mat och han var jätte hungrig. Han åt allt möjligt och han åt mycket grönsaker och det gör han än idag. Frukt och grönsaker är han favorit mat.

Sedan somnade vi av ren utmattning vid elvatiden och då fattade man ingenting av vad som hänt.

Ha det gott Igelkott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar